Com afecta el cant a la salut?

1. Cantar afina el cos amb les vibracions adequades que augmenten la nostra vitalitat

2. Durant el cant es creen productes químics especials al cervell humà que ens ajuden a sentir pau i alegria

3. Millora la circulació sanguínia, la qual cosa afecta positivament les cordes vocals, les amígdales i els ganglis limfàtics, la qual cosa reforça significativament la immunitat local (en poques paraules, tenim un refredat menys sovint)

4. Un millor subministrament de sang durant el cant comporta un augment de l'activitat cerebral: comença a treballar de manera més intensa, millora la memòria, percep qualsevol informació amb més facilitat.

5. Millorar el subministrament de sang al cap rejoveneix el cos, millora l'estat de la pell

6. El cant és molt útil en les malalties pulmonars perquè no només substitueix els exercicis de respiració, sinó que també contribueix al desenvolupament d'una correcta respiració, que per ex. redueix significativament l'exacerbació (empitjorament) de l'asma

7. Durant els exercicis de cant habituals als cors, augmenta el nivell d'immunoglobulina-A i hidrocortisona, que són signes d'una bona immunitat

8. Actualment s'estan desenvolupant tècniques per tractar la tartamudeig a través del cant i per ajudar a millorar la dicció de la parla.

9. El cant també s'utilitza per fer front al sobrepès: en cas de gana compulsiva en persones obeses, es recomana cantar almenys dues o tres cançons.

Aquests són també els motius pels quals els especialistes recomanen a tothom que canti almenys 5 minuts al dia.